Le Boulanger est Mort (yet to come)

le boulanger est mort.jpg

Een aantal maanden geleden kwam ik een getalenteerd ontwerper tegen. We raakten aan de praat en het kwamen op het onderwerp liften. Hij vertelde me dat hij een jaar of twintig geleden, in Zuid-Frankrijk, in de buurt van Aix-en-Provence, een tijd op een lift stond te wachten. Eindelijk stopte er een auto; een lichtblauwe bakkersauto. De chauffeur gebaarde hem om in te stappen. Eenmaal in de auto raakten ze aan de praat. Het bleek niet de bakker te zijn waarnaast hij plaats had genomen. De bakker was namelijk dood.

Traditie was dat, na de dood van de bakker, iemand het traject dat de bakker normaal gesproken iedere dag reed zou afleggen, om de bewoners in kennis te stellen dat ze de komende dagen geen brood konden verwachten. In ieder dorp stopte de bakker en schreeuwde op het centrale plein: “Le Boulanger est Mort!” Daarna werd er in het café een glas wijn gedronken en vervolgde de rit naar het volgende dorp. Na een dorp of vijf nam de rijvaardigheid van de plaatsvervanger van de dode bakker zienderogen af en vond hij de liftende ontwerper het wel welletjes. Hij stapte uit en bedankte vriendelijk voor de lift.

Opdracht
Wie was de bakker, waarom is hij dood? Hoe begon het verhaal en hoe loopt het verhaal af? De inleiding is een fragment uit een op een ‘crowd-writing’-achtige wijze te produceren filmscript. Opdracht: schrijf een (eerste) hoofdstuk van ‘Le Boulanger est Mort’.


Aantal woorden
Onbeperkt


In te leveren
 
Matthijs de Groot
Juffrouw Idastraat 11
2513 BE Den Haag
mg@matthijsdegroot.nl


Vergoeding
Inzage in het tussentijdse script
Gepersonaliseerd gedrukt exemplaar van het finale script
Premièrekaarten bij de release van de film
0,10% van de winst / royalty’s


Vervolg
Matthijs de Groot verzamelt alle eerste hoofdstukken en laat door een scenarioschrijver het eerste totaalscript schrijven. Op basis hiervan wordt bepaald wat voor film Le Boulanger est Mort zal moeten gaan worden.